Waro Kishi + K associates

Friday, December 07, 2007

"This is located in a highly fashionable district in the middle of Tokyo. The five-story building is occupied by a jewelry store on the first four floors and a salon for public relations and customer services on the top floor. Each floor in plan consists of just a single space and a stairway. The tiny site is 6.3 meters wide, 4.6 meters deep, and less than 30 square meters in area. My two basic design ideas were to adopt a structural system without columns in order to make effective use of the limited area and to make the overall structure as lightweight as possible in order to simplify the foundation. A reinforced-concrete wall structure is used on the lower three floors. Panels fabricated from steel sheets in a factory were assembled on the site for the fourth and fifth floors. As a result, construction work was much like assembling a model of the building." More interesting work from Waro Kishi + K associates. to find out more...

Passage & Image from http://k-associates.com/k.associates/en/03

_works/architecture/architecture.php?id=63

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...