Cite a Docks Student Housing by Cattani Architects

Saturday, October 02, 2010

"The solution was found in a metal frame that acts as a structural support to the old container, while allowing to stagger the units, and create new space for walkways, patios and balconies. “The metal structure – Cattani says – it allows a better identification of the different rooms, and enhances them through the external extensions that become terraces and balconies. The sequences of the transverse corridors giving access to the apartments on the fa├žade create a succession of full and empty spaces that gives the structure a more visual transparency.”" to find out more...
Passage from http://www.contemporist.com/2010/09/30/cite-a-docks-student-housing-by-cattani-architects/

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...