Carton + Burton Architecture

Sunday, January 23, 2011

"County restrictions on size for a Studio in Clarke County warranted a design which feels big for spaciousness, views and light while maximizing efficiency. An organic shape felt right which stretches out to take in as much southern light as possible while still being compact. This outbuilding fits with the site while maintaining a modern purity of form and space rarely seen in this rural setting. The structure's circulation features doorways at each end. A bermed entrance to the east and the western end sits high with a deck on the view side feeling like a tree house. The walls and ceiling curve to provide an energy efficient and site responsive design which respects the allotted space requirements. The simplicity of the structure required an attention to detail and materials that are achieved with the customization of most elements in the project."to find out more...
Passage and Image via http://www.carterburton.com/Yoga%20Studio/Yoga%20Studio%20Gallery/index.html#&cat=default&i=14

1 comment:

Architecture Linked said...

This is a great little house. The architecture really compliments the landscape. Great post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...